Auteur Topic: Nieuwsartikelen  (309306 keer gelezen)

Mikey Fuoco

  • Gebruiker
  • Berichten: 26.690
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1125 Gepost op: 04 mei 2018 – 20:59:06
Alhoewel het op mij overkomt alsof je me op de kast probeert te jagen, toch maar een kleine toevoeging aan deze discussie.

1. "Werkgever". Wat moet je daarmee? Zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheid zijn goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Zekerheid? Moet je eens opletten hoe snel je op straat staat na een een faillissement.
2. Ik wil werken omdat ik het leuk vind, niet omdat ik er van moet leven. Ik wil dat o.a. bereiken door passief inkomen uit beleggingen.
3. Iedereen die verwacht dat de overheid en de pensioenfondsen goed voor je gaan zorgen na je 65ste 67ste heeft de afgelopen jaren niet opgelet.
4. Ik ken geen rijke vrekken, sterker nog, ik ken een aantal (U)HNWI en dat zijn de gulste mensen die ik ken, en zij zijn voorbeelden voor mij. Nu al geef ik bijvoorbeeld stukken meer uit aan liefdadigheid dan aan kleding. Als ik meer cash flow heb ga ik ook meer weggeven. Doneren en vrijwilligerswerk voelt goed en is ook goed voor je spirituele ontwikkeling.

Geen kast. Het prediken van moeten sparen of beleggen schiet een beetje in m'n allergie denk ik.

1. Ik werk graag voor een werkgever. Liefst een beetje grote en betrouwbare, waar alles goed geregeld is en er voldoende ruimte is om je voortdurend te blijven ontwikkelen.

2. Een 'leven lang leren' is wat ik graag omarm, zodat je kan werken waar je wil, wanneer je wil, hoeveel je wil. Ik wil niet hoeven stoppen als ik vijftig ben, blijf juist graag zo lang mogelijk doorwerken, misschien wel wat minder, later. Komt goed uit want tegen de tijd dat ik met pensioen kan, is de pensioengerechtigde leeftijd 102 denk ik. Ook ik doe graag werk dat ik leuk en uitdagend vind. Maar werken omdat je het leuk vind, heeft natuurlijk  weinig  te maken met daar wel of niet voldoende middelen voor hebben. Je zou kunnen zeggen dat je eerst passief een vermogen vergaart en daarna voor een habbekrats gaat doen wat je leuk vindt. Moet je me wel uitleggen wat je de eerste pakweg vijfentwintig jaar van plan bent.

3. Klopt. Ik schat in dat ik later met veel minder genoegen neem dan nu. Als ik later al mag meemaken, garantie tot aan de hemelpoort.

4. Good for you. Er is volgens mij wel een verschil tussen wat jij rijk noemt en de mensen die ik bedoel. Ik bedoel bovendien mensen die veel doen en nalaten om simpelweg vermogen op te bouwen, maar onderweg vergeten om dingen te doen die ook gewoon leuk zijn en geld kosten. De mensen die bij een rondje in de kroeg zuur kijken als iemand een whisky bestelt, in plaats van een biertje. Die al in april all inclusive naar Turkije gaan want dat is goedkoper dan in mei.

Niks mis met vrijwilligerswerk trouwens, ik vind dat een mooi ideaal. Ik doneer me ook suf aan iedereen die hier aanbelt. Er rijden elke dag al minstens drie aidsbaby's mee op mijn achterbank en een halve dierentuin in mijn trunk. En ik geef de straatkrantverkoper regelmatig mijn kleingeld. :)
Laatst bewerkt op: 04 mei 2018 – 21:32:47 door Mikey Fuoco

Casino

  • Gebruiker
  • Berichten: 1.975
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1126 Gepost op: 04 mei 2018 – 21:13:56
(...) Het prediken van moeten sparen of beleggen schiet een beetje in m'n allergie denk ik.

(...)

Thanks voor de feedback, dat was niet mijn bedoeling. Wil niet overkomen als de voormalig roker die constant rokers irriteert met anti-rook verhalen.

BucharestBlues

  • Gebruiker
  • Berichten: 2.593
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1127 Gepost op: 04 mei 2018 – 21:32:55
Je vierde is mooi micky. Dat is de kunst. Dat kroegpunt til ik ook zwaar aan. En hoeft niet te bijten met mn ambitie om bijtijds een mooi beetje FU money te hebben.

Timothy

  • Gebruiker
  • Berichten: 7.062
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1128 Gepost op: 04 mei 2018 – 21:59:50
Daar kwam ik helaas te laat achter..  >:)
Ik ook.
"I feel sorry for people who don't drink, when they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day" - Frank Sinatra

tjoena

  • Gebruiker
  • Berichten: 1.639
    • Bekijk profiel
    • Toni van den Munckhof
Nieuwsartikelen
Reactie #1129 Gepost op: 05 mei 2018 – 00:20:04
Ik werk ook vooral voor de lol. Het geld klotst niet tegen de plint als ingenieur, maar je kan er prima van leven. Bovendien ben ik een praktijkstage van zwarte gaten in een hand aan het maken sinds ik SF echt ken ;). Ik doneer nog niet zoveel, vooral aan mezelf. Ik gebruik mijn eigen materiaal voor werk (camera’s, etc) en daardoor combineer ik werk en hobby. Zolang er geen kinderen zijn kan ik ad hoc ja zeggen op bezoekjes aan de dorpen op zee en dat motiveert werk alleen maar. Een avondje met de studenten doorzakken lukt ook nog best aardig. Sparen doe ik nog amper, maar daar wil ik wat meer verandering in brengen. Ik word straks wel wat braver, maar tot die tijd...  :mrgreen:

Dieter

  • Gebruiker
  • Berichten: 3.245
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1130 Gepost op: 10 juni 2018 – 15:33:43
Sunday-read over een jonge telg uit een rijke familie, Bordeaux en China.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-07/saskia-de-rothschild-on-taking-over-bordeaux-s-great-wine-empire

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


Grammar Nazi's: They usually dwell on forums and correct the grammar/spelling of others. It is a sophisticated form of trolling.

Leonardus

  • Gebruiker
  • Berichten: 915
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1131 Gepost op: 11 juni 2018 – 18:05:08
Thanks for sharing! Goed artikel.

wolf

  • Gebruiker
  • Berichten: 15.310
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1132 Gepost op: 11 juni 2018 – 18:08:35
ja die lafite gekte in china herinner ik me wel.
kocht wel eens carruades, de 2, voor 4 tientjes, waren ineens paar 100.
live and let die

Mikey Fuoco

  • Gebruiker
  • Berichten: 26.690
    • Bekijk profiel

Avvocato

  • Gebruiker
  • Berichten: 5.765
  • Huis-Consigliere
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1134 Gepost op: 12 juli 2018 – 13:46:07
Citaat
De mysterieuze taal van het zakenpak
Zodra de afgestudeerde jurist, econoom, consultant of marketeer een baan heeft, krijgt kleding een andere rol. Die kleding kan de buitenwereld vertellen waar je werkt, wat je wil zijn en wat er van je te verwachten valt.


Illustratie: Wijtze Valkema voor het FD
'Op een dag droeg mijn collega ineens bretels', zei een vriend verwonderd. De vriend, eind dertig, werkt in de private-equitysector en was net thuisgekomen van zijn werk. Zijn zwarte gespschoenen had hij uitgeschopt voordat hij - wit overhemd, donker pak - op de bank plofte. Zijn das zat al sinds hij kantoor uit wandelde in zijn zak. Zelf doet hij dus ook behoorlijk zijn best, maar bretels zijn the next level.

'Het fascineert me', ging de vriend verder. 'Het lijkt wel of deze collega op een ochtend wakker werd en zich realiseerde: ja, nu zit ik hoog genoeg in de boom om bretels te mogen dragen. Maar wat zijn de sociale codes die hierachter schuilgaan?'

Minder zwarte schoenen
Roel Wolbrink (47), oprichter van pakkenmaker New Tailor, buigt zich al twintig jaar over dit soort vragen. Hij ziet hoe de de man zijn outfit aanpast aan zijn loopbaan en aan de tijd. 'Aan het begin van hun carrière zie je dat jongemannen zich conformeren. Ze hebben nog niet veel pakken, dus ze kiezen neutrale kleuren: blauw en grijs.'


Dat klinkt allesbehalve origineel en dat is maar goed ook, weet Wolbrink. 'Door mee te gaan in de stijl van collega's laat je zien: ik wil erbij horen.' Maar er verandert veel, merkt hij. Als hij door een zakendistrict wandelt, turft hij steeds minder dassen en zwarte schoenen. Zakenlui kleden zich losser, en zelfs in de advocatuur, waar de pakkencultuur vaak nog aan de orde van de dag is, woedt de discussie of kledingvoorschriften minder streng kunnen.

Tatoeage
Frank ter Huurne (41), partner bij advocatenkantoor Lexence, heeft zijn arm getatoeëerd (een 'sleeve' heet dat), maar dat zullen zijn cliënten nooit zien. Hij zorgt ervoor dat hij altijd onberispelijk oogt. Niet alleen omdat dat zo hoort in zijn branche, maar ook omdat hij het idee heeft dat als hij een pak draagt, hij meer 'aan' staat. 'Mijn vrouw vindt dat ik een kledingkast heb als Donald Duck', vertelt hij. 'Alles hetzelfde, en alles keer vijf.'

Ter Huurnes kledingstijl is op het eerste gezicht niet opvallend. 'Ik draag zwarte schoenen met één gesp, twee gespen vind ik al kielekiele.' Maar zijn smaak is wel degelijk uitgesproken. 'Vorig jaar heb ik een driedelig pak gekocht. Ik was geïnspireerd door Harvey Specter uit Suits (de populaire Netflix-serie, red.) en vind het erg mooi. Ik word er overigens wel op aangesproken. “Hee, heb je bardienst?” roepen ze dan. Ja, je moet het durven, maar daar heb ik geen moeite mee.'

Casual Friday
Waar hij wél moeite mee heeft, is casual Friday. De regel dat de advocaten van Lexence op vrijdag mogen aantrekken wat ze willen, werd jaren geleden afgeschaft toen bleek dat die vrijheid wel heel letterlijk werden genomen. Ter Huurne: 'Sommigen kwamen in een afgedragen jeans en op Nikes naar kantoor!' Nu laait de kledingdiscussie af en toe op. 'Jongere medewerkers willen de casual Friday terug. Ik vind: als je geen pak aan wil en je agenda laat het toe, laat dat pak dan vooral thuis. Daarvoor hoeft geen vaste dag ingesteld te worden.'


Illustratie: Wijtze Valkema voor het FD
Die vrijheid is nieuw bij het kantoor. Eerder stonden de kledingvoorschriften nog zwart op wit: 'Overhemden moesten wit of lichtblauw zijn, het pak blauw of grijs, de das als het even kon effen en de schoenen níet bruin.' Zo strikt is het niet meer. Ter Huurne: 'Het gaat er om dat als je klanten ziet, je een pak draagt. Mét das, al ben ik daar langzamerhand een uitzondering in.'

Arbeidsrecht anders dan M&A
Er zit trouwens ook een groot verschil tussen de secties, ziet hij. Zo kleden de advocaten op zijn afdeling, Arbeidsrecht, zich formeler dan een gang verderop bij Mergers and Acquisitions. 'Daar draagt bijna niemand meer een das.' Dat heeft alles te maken met de klant. 'Als mijn cliënt zich casual kleedt, doe ik mijn das af. En als ik bijvoorbeeld onderweg ben naar een klant in de zorg, dan weet ik dat mijn pak ook zonder das nog overdressed is. Maar ja, dit is ook mijn identiteit.'

Zakenkleding blijkt een ingewikkeld onderwerp, waarover niet makkelijk wordt gesproken. Drie bankiers laten weten niet mee te willen werken aan een artikel over het onderwerp. 'Het draagt niet direct bij aan de beeldvorming van ABN Amro en onze sector', mailt een van hen.

Happy socks
De regels zijn bovendien diffuus. Dat is te merken aan de opmerkingen van drie Zuidas-advocaten die wel, per mail en anoniem, hun mening over zakenkleding geven. Te opvallende pakken, zichtbaar borsthaar, bruine schoenen onder een blauw pak en een donker overhemd onder een pak worden in het rijtje 'don'ts' geschaard. Over 'happy socks' (vrolijke mannensokken met kleurrijke prints, red.) wordt verschillend geoordeeld. 'Kan niet', schrijft de een. 'Geinig', schrijft een ander. 'Het is een van de weinige dingen waar mannen een beetje mee kunnen variëren.'

Of je het doet met sokken, je horloge of een das: jezelf onderscheiden is belangrijk, ook binnen de pakkencultuur, vindt Wolbrink. Want: 'Als je weet met wie je te maken hebt, is het makkelijker schakelen.' Zo kun je met kleding bijvoorbeeld laten zien waar je gestudeerd hebt: 'Brogues typeer ik niet alleen als een Rabobank-schoen, maar ook als schoen die veel wordt gedragen door oud-leden van het ASC (Amsterdamsch Studenten Corps, red.). En Rotterdammers dragen vaak grijze pakken. Een pochet is dan weer typisch Utrechts. Die verkoop ik in onze winkel daar veel meer dan in Amsterdam.'

Brabantse nuchterheid
Ook communitymanager Tim Bosman (30) draagt een pochet. Ja, hij heeft in Utrecht gestudeerd, maar dat is niet wat hij ermee wil uitstralen. Hij vindt het 'mooi', het geeft hem 'iets jongs'. Een das draagt de pakkenman eigenlijk nooit. Bosman werkt bij opleidingsinstituut Alex van Groningen en in zijn hoedanigheid als 'community manager cfo' bezoekt hij bedrijven in het hele land. Ook hem vallen de veranderingen in kledingstijl op: 'Op de Zuidas worden nog pakken en zelfs dassen gedragen, maar daarbuiten veel minder. Een overhemd en een pantalon vindt iedereen prima.'


Illustratie: Wijtze Valkema voor het FD
Dat geldt zeker voor ondernemers onder de grote rivieren: 'Daar hoef je niet aan te komen in driedelig pak of - hip - zonder sokken. Ik kom veel in Brabant en daar zijn ze heel nuchter: rare accessoires worden niet gewaardeerd. Hun stijl is losjes. Ja, ik draag een pochet als ik ze bezoek, maar wel een rustige. Ze in Brabant stralen namelijk allemaal uit: doe niet te gek en ga niet met een Gooise “r” praten - dan word je meteen onderuit gehaald.'

Ook functie, afdeling en bedrijfscultuur zijn van invloed op de kledingstijl, signaleert Bosman: 'Cfo's en ceo's gaan traditioneel gekleed. De schoenen zwart, het pak donker. Soms zie je zelfs nog een krijtstreep. Ondernemers en dga's zijn meer casual: ze dragen hun trui om de nek bijvoorbeeld. M&A'ers zijn extravert en dat zie je. Hun stijl gaat richting de Italiaanse: ze dragen vaker gekleurde colberts, 's zomers geen of kleine sokken en loafers. Ik vind dat erg mooi en het past ook bij deze groep: er wordt veel genetwerkt en geborreld. Ze mogen opvallen.'

Bretels
Terug naar de private equity-man die plotseling bretels ging dragen. Hoewel er geen concreet moment lijkt te bestaan waarop mannen ineens bretels 'mogen' dragen, snapt advocaat Ter Huurne wel waar zo'n impuls vandaan komt. 'Als je ergens langer werkt, durf je meer. Zo kocht ik op een gegeven moment een pak van ribfluweel, ook met bretels. Ik vond het prachtig, maar een partner vond dat ik op Austin Powers leek.' Volgens Wolbrink kan de reden ook praktisch zijn: 'Soms zit het gewoon beter.'

Tim Bosman staat nog aan het begin van zijn carrière. Er zijn dus zaken waar hij zichzelf nu nog te jong voor vindt, maar die hij later zeker wil uitproberen. Zo zal hij - 'Het is een beetje kakkineus maar wel heel mooi' - op een dag een choker gaan dragen. En zijn trui om zijn nek knopen.

Net als de ondernemers en de dga's.

https://fd.nl/werk-en-geld/1260044/de-mysterieuze-taal-van-het-zakenpak
The man with style, is the man who can smile

Capua

  • Gebruiker
  • Berichten: 459
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1135 Gepost op: 12 juli 2018 – 14:13:05
Mooi artikel!

summit

  • Gebruiker
  • Berichten: 3.352
  • have more than you show, speak less than you know
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1136 Gepost op: 12 juli 2018 – 16:08:47

Casino

  • Gebruiker
  • Berichten: 1.975
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1137 Gepost op: 12 juli 2018 – 16:20:08
Leuk artikel.

Maar ik krijg van sommige dingen wel kriebel. Jezelf onderscheiden met happy socks. Is een stapje lager dan je onderscheiden met stappers als die van die CDA-minister wiens naam ik steeds vergeet. Pff.

Doe je werk gewoon goed, wees vriendelijk tegen iedereen en kom op tijd. Daarmee onderscheid je je pas.

NOBD

  • Gebruiker
  • Berichten: 27.931
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1138 Gepost op: 12 juli 2018 – 16:36:36
Rolf Wouters heet-ie.

Graham

  • Gebruiker
  • Berichten: 186
    • Bekijk profiel
Nieuwsartikelen
Reactie #1139 Gepost op: 12 juli 2018 – 16:56:33
Hugo de Jonge