Bijdragen tonen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Merlino

Pagina’s: [1]
1
Schoenen / Goodyear? So what?
30 juli 2006 – 11:15:53
Ik vraag me de laatste tijd elke keer dat ik in het schoenenforum de term Goodyear hoor af: "So what?"

Goodyear is bij mijn weten een aanduiding van het feit dat de schoen op de machine uitgevonden door meneer Goodyear is gemaakt. Zo worden volgens mij de Blake schoenen van Santoni ook op een machine gemaakt, dus die zijn eigenlijk ook Goodyear. Nu heb ik nog nooit een paar Goodyear schoenen van Santoni in m'n handen gehad, maar zijn die welted? Volgens mij wordt door Santoni Goodyear Welted bedoeld, of niet?

2
Adresboek / ShopTheFinest.com
18 mei 2006 – 18:44:30
Ik zat erover te denken om via deze site dit Matuozzo shirt te proberen. Maar ik twijfel er een beetje over, zeker als je kijkt naar die foto van het knoopsgat; ziet er wel erg machinaal uit terwijl ik van Matuozzo toch zou verwachten dat dat wel handmatig zou zijn:

http://www.shopthefinest.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?sid=1&sfid=8262&c=88878&i=162826516

Wat denken jullie?

3
Citaat van: "ArjanvD"
Al is het wel een interessante discussie; Draag je altijd stijlvolle kleding ook als de situatie om eigenlijk om meer functionele kledij vraagt? Ook als dat er niet (zo) stijlvol uitziet? (Voorbeeld Chris met z'n mountainbike maatshirt)


Voor m'n werk draag ik een spijkerbroek met gympen eronder, een shirt van het bedrijf en een schort. Ook horeca (bediening). Verder hangt 't van de dag af. Als ik tentamen moet maken dan is m'n uiterlijk 's ochtends niet belangrijk, hoewel ik dan wel weer in staat ben me na het tentamen om te gaan kleden.

4
Schoenen / [Schoenen] Russo Italia
28 januari 2006 – 13:46:12
Vanaf 8 maart (geloof ik) gaat Russo Italia te Haren ook schoenen verkopen. Het gaat hier om schoenen die onder eigen merk gevoerd worden. In eerste instantie gaan ze 8 modellen verkopen, allemaal bruintinten in suède en glad leer.

Zoals alle producten van RI komen de schoenen uit Napels en worden daar volgens hen met de hand gemaakt. Tot zover leuk, maar nu komt de prijs: €200,- ! Als ik daarvoor handgemaakte schoenen uit Napels kan krijgen en de modellen spreken me ook aan ben ik wel happy!

Zodra ze de schoenen in de winkel krijgen zal ik wel aan ze vragen of ik er foto's van mag maken (en als ze me bevallen ook maar meteen een paar aanschaffen ;) ). Ik weet helaas niet of ze ook randparafernalia zoals schoensmeer en spanners gaan verkopen.

5
Adresboek / [Groningen] Da Sarto
16 december 2005 – 15:10:25
Kon 't toen ik net langsliep niet laten er even naar binnen te wandelen. Normaalgesproken zou ik wat behoudend zijn in 't geven van m'n mening over een winkel als deze zich niet kan verdedigen, maar in deze vind ik dat Rodney dat al genoeg heeft gedaan ;)

De etalage doet het ergste vermoeden: Zwarte pakken met paarse strepen, grijze pakken met bruine strepen gecombineerd met een felrood overhemd, dat soort werk. Revers ook absoluut platgesteven overigens.

Eenmaal binnen word ik absoluut vriendelijk begroet door de twee verkopers. De één heeft een pak aan dat erg vierkant aan doet (weinig natuurlijk lijnen zeg maar), de boorden van zijn overhemd krullen en zijn das hangt op half zeven (knoop niet echt goed aangetrokken). De ander heeft een wit/lichtblauw gestreept shirt aan met gekrulde boorden en daaronder een wat vervaalde azzurriblauwe corduroybroek die net uit de was komt (de vouwen zitten er nog in).

De verkoper bevestigt mijn eerste vermoeden en vertelt dat zij het idd niet in de klassieke hoek zoeken maar de mensen zoeken die wat gedurfder/nonchalanter een pak proberen te dragen. Eerlijk gezegd verstond ik: Frans Bauer fans. Zo hopen zij bijvoorbeeld mensen aan te sporen tot een wat kleurrijker dragen van pakken (te zien aan de felrode of -paarse hemden in de etalage, in het geval van het rode gecombineerd met manchetknopen met de vlag van Groot-Brittanië).

Hun formule is dat jij een stof van een enorme rol uitkiest die ze daar in de winkel hebben liggen en daar door hun een maatpak van laat maken. Dit gebeurt in Azië. Dat ze rollen hebben vind ik wel prima overigens, kiest makkelijker dan een stukje stof van 10x10. Ze zeggen dat alles kan, en alles schommelt zo rond de €549. Open knoopsgaten, ongeplakt, maar geen handwerk. Daarnaast kun je zelf je voering kiezen, ook satijn maar dit kost wel 79E extra! Hun stoffen overigens zijn over het algemeen  blends maar ze hebben ook enkele stoffen die uit alleen maar wol zijn gewoven (praise the lord!).

Het is al met al geen winkel waar ik een pak zou kopen. Denk ook niet de rest van jullie. Voor mij omdat het een beetje ongeïnspireerd overkomt en de pakken toch een fabrieksindruk geven. Ga in Groningen voor ongeveer tzelfde geld naar Russo Italia toe. Daar weet je zeker dat je een kwaliteitspak krijgt voor ongeveer hetzelfde geld als bij Da Sarto (wat overigens grammaticaal geen correct Italiaans is, but who cares...).

6
Overig / De Nederlandse kledingstijl
05 november 2005 – 16:33:01
Ik zou persoonlijk geen boek willen lezen over "De Nederlandse kledingstijl"  :lol:

7
Shirt / Mazzarelli
28 september 2005 – 14:04:28
Citaat van: "Immanuel"

heb mn mazzarelli's ook met platte en ook beetje bruinige gloed besteld, dus kan t ook niet meer "minder mooi " vinden  :wink:


Dan maar even een nieuwe topic om ontopic te blijven ;)

Bruine gloed op welke kleur stof? Lijkt 't een beetje op hoorn of....?

8
Accessoires / De zonnebril
02 april 2005 – 19:09:01
Elk jaar hebben we weer die heerlijke 3,5 dag zon in Nederland en kunnen we de zonnebril weer afstoffen! Maar wat voor brillen dragen we hier en kopen we elk jaar (al dan niet noodgedwongen) een nieuwe of doen we jaren met een tijdloos model?

Ikzelf heb jaren achter elkaar Oakleys gedragen maar daar heb ik nu geen zin meer in aangezien ik vorige zomer m'n derde Oakley ben kwijtgeraakt. Beetje zinloze hobby dus :D Ben nu op zoek naar een goedkopere zonnebril die er toch niet uitziet alsof 'ie van de markt komt, iemand tips?

(Ik wist al dat er in het brillentopic ook over zonnebrillen gesproken werd maar ik vond dat de zonnebril wel een apart topic verdiende ;))

9
Hebben deze merken websites? Ik kan ze namelijk niet vinden en ik zocht wat meer info over deze merken...

10
Ik had een mooi wit shirt met lichtblauwe banen, maar door een 'ramp' met onbekende oorzaak zijn de banen uitgelopen ofzo in de was en gloort er nu over het hele shirt een blauwe gloed alsmede enkele plekken waar het blauw zich geconcentreerd heeft en vlekken heeft gevormd.

Is er nog iets van te maken met bijv. blauwe textielverf (of roze :D), of hebben m'n schoenen er een nieuwe poetslap bij gekregen? Ervaringen?

11
Pak / De knopengulp
10 januari 2005 – 18:45:05
Waarom een knopengulp? Om de één of andere reden spreekt het mij ook meer aan dan een rits, maar is er ook een goed reden voor of is het alleen maar esthetisch (lekker esthestisch, zit achter een stuk stof verborgen :D)?

12
Adresboek / [Groningen] Harvie
25 oktober 2004 – 16:57:47
Hoewel ik er nog niet echt iets gekocht heb (haha ja, een flesje Acqua di Parma maar daar hoefden ze niet bepaald m'n maat voor op te nemen ;)) wilde ik toch graag melden dat ik daar vandaag errug prettig te woord ben gestaan... Ik maakte van tevoren duidelijk dat ik op dat moment geen aankoop kwam doen, en toch kreeg ik een kopje koffie en een uitgebreide rondleiding langs alle verschillende pakken/shirts/stoffen etc... Mocht ook dingen aanpassen enzo. Volgens mij vond die verkoper het erg leuk dat ik als jonge kerel van 22 zo enthousiast was over dit soort kleding en vond 'ie het ook gewoon leuk om me te helpen!

Kan dus nog niets zeggen over hun kunde wat betreft mij het juiste pak aanmeten, maar de klantvriendelijkheid is iig zeker aanwezig!

Pagina’s: [1]